Осъждан неколкократно за кражби бандит ще прекара следващите 16 месеца в затвора за закана за убийство на двамата си съквартиранти.
Марин М. живеел заедно с Петър Г. и Атанаска Ж. в къща в местността Сухия кладенец. На 17 септември 2017 година около 23 часа Петър и Анатаска се прибирали заедно с автомобил „Деу Матиз“. Малко преди къщата обаче пияният Марин застанал пред колата, взел камък от земята и замахнал, за да сплаши съквартирантите си. Двамата излезли от колата да си изяснят отношенията, но Марин започнал да ги заплашва с нож. Жената потърсила спасение в колата, но нападателят опитал да и попречи да затвори вратата и пръстът му се оказал притиснат.
Допълнително вбесен от болката, Марин започнал да реве с цяло гърло „Ще ви заколя!“, „Ще ви убия“ и с нож в ръка погнал Петър около колата, но не успял да го стигне. 
Това наляло още масло в огъня и рецидивистът започнал да удря стъклото на шофьорската врата, но като не успял да го счупи, най-неочаквано се обърнал и си тръгнал.
Малко по-късно агресивният съквартирант бил задържан от полицията, а когато сутринта изтрезнял, казал, че съжалява за нападението и заканите без всякаква причина. Това обаче не му помогнало и случаят стигнал до съда, който не само го прати да размишлява за живота в килия, но и го задължи да плати 652 лева разноски по досъдебното производство.