Скалата в местността Стълпище, която преди около две седмици рухна, вероятно е можела да оцелее още дълго време, стига към нея да е било проявено внимание навреме. Това мнение сподели русенецът Еберхард Унджиян, естествоизпитател, природолюбител и дългогодишен ръководител на отдел „Природа“ в русенския музей. 
Специално за „Утро“ по повод публикацията, в която описахме как печално изглежда разтрошената уникална скала, наричана Кралимаркова, Унджиян се върна няколко десетилетия назад. Вследствие на голямото земетресение във Вранча през март 1977 г. голям каменен блок се отчупва от скалата - на мястото, на което е имало стара тектонска пукнатина. Тогава потърсих помощта на двама познати и приятели, за да вземем мерки и да се опитаме да спасим този наистина удивителен природен обект, разказа Унджиян. Единият от специалистите бил строителния инженер В.Старцев, а другият - тогавашният шеф на лабораторията по Геотехника. И двамата се оказаха мъжки момчета и обещаха на доброволни и приятелски начала да направят съответната документация и да осигурят и съответната техника, за да се вдигне отломеният къс и да се закрепи, продължава русенецът.
Тогава той отишъл при Цветков, който бил по това време директор на РИОС. Той трябваше да даде благословията си - скалата е обявена за природна забележителност, припомни Еберхард Унджиян. Цветков ме посрещна с думите: „Не ме занимавай с такива проблеми. Имам си достатъчно друга работа. Точка по въпроса“. 
И наистина това беше „точката“ - така нашият общественополезен проект, който можеше да осигури още живот на този интересен и неповторим природен обект остана, както и впрочем мнозина други, неосъществен, каза Еберхард Унджиян и заключи безрадостно: „Тъжна работа“.