Селекцията във волейболния "Дунав" преди новия сезон в Суперлигата е на финала си, научи "Утро" от отлично информиран източник. 
Спортно-техническият щаб и управата на клуба са се разбрали с разпределител, който ще замени завръщашия се в Испания Здравко Каменов. Този играч има опит в "Лукойл Нефтохимик". В Русе ще дойде и либеро от "Тетевен" с  опит и в ЦСКА. 
Играч на "Дунав" ще бъде и центърът Павел Душков, който през последния сезон игра за румънския "Триколорул" /Плоещ/. С този тим направи златен дубъл в Румъния, след като в рамките на няколко дни триумфира с титлата в първенството и с купата на страната.
Сензацията за русенските фенове обаче е привличането на Данаил Милушев. Той е роден на 3 февруари 1984 година. Високият 202 сантиметра при тегло 98 килограма Милушев играе на позицията диагонал. Първият му отбор е "Черно море", където негов треньор е Пламен Николов. Той е бронзов медалист на световното първенство за младежи в Иран през 2003 година. На този шампионат е определен за най-добър изпълнител на сервис. Бил е още състезател на "Нефтохимик" /Бургас/, "Мантова" /Италия/, "Кан" и "Тур" /Франция/, "Халкбанк" /Турция/. През сезон 2009-2010 подписва и с "Кореан ейър" /Корея/. През 2010-2011 и 2011-2012 година играе за италианския "БЦЦ-НЕП" /Кастелана Гроте/. През 2012-2013 година е част от втородивизионния италиански тим "Глобо Банка Пополаре дел Фрузинате" /Сора/. През 2013 година се завръща във Франция, подписвайки със "Спасер`с Тулуз" /Тулуза/.
Най-голямото признание за Милушев бе през 2008 година, когато бе обявен за най-добър нападател в Световната лига.   
Да отворим малка скоба - всички въпросни състезатели са дали съгласие да играят за "Дунав", но тепърва ще подписват договори.