Санирането на поредните два блока в Русе - "Шейново" на едноименната улица в квартал "Възраждане" и "Чинар" на ул. "Рени" в кв."Здравец Изток", навлиза в решителния си етап. Същинските строителни дейности стартират и срокът за изпълнение за всяка от тях е между три и пет месеца.
С обновяването на "Шейново" и "Чинар" се заемат съответно русенските фирми "Дунав" и "АБВ". Предвидено е да се извърши топлинно изолиране на външни стени, на покрив и на под, да се подмени дограмата и да се поставят енергоспестяващи осветления на общите части. Освен нова визия, обновяването ще донесе на обитателите на двата блока и по-ниски сметки за електроенергия. За строителните дейности по поредните две сгради, които ще бъдат санирани безвъзмездно по националната програма за енергийна ефективност, са заделени 2 790 772 лева.
Блоковете "Шейново" и "Чинар" са част от жилищните сгради в Русе, за които има осигурено финансиране по програмата и чието обновяване трябва да се осъществи тази година. Санираните с пари от държавния бюджет блокове в Русе вече са 11, като се очаква до края на годината броят им да достигне 26.