Приятната миризма в апартамента дава комфорт и спокойствие. Но понякога в апартамента може да се появи неприятна миризма по различни причини. И разбира се, всеки иска да я премахне. В допълнение към чистотата и реда в жилището, всеки би искал да има свежа миризма в него. Благодарение на ароматите, домът ще стане още по-уютен за вас, вашето семейство и гости. В някои помещения като кухня и баня, е нужно да се борим най-вече с неприятните миризми, които често се появяват в тях.

В нашата статия ще споделяме с вас списък с прости и евтини натурални аромати, благодарение на които във вашия апартамент винаги ще има приятна миризма.

1.Био ароматизатор за апартамента от карамфил и портокали

Може би този аромат е един от най-популярните и ефективни. Цитрусовите нотки на портокал и пикантната миризма на карамфил бързо запълват въздуха с уютен, сладък и свеж аромат. Трябва да се отбележи, че благодарение на карамфила може да запазите портокала по-дълго. За да направите този домашен ароматизатор, имате нужда от цял портокал и шепа карамфил. Колкото повече карамфил използвате, толкова по-силна миризма ще има.

Набодете просто карамфила в портокаловата кора. Карамфилът трябва лесно да проникне през кората. Този портокал може да служи и за украса на стаята. За да направите това, сложете портокала близо до оранжеви малки камъни, розови венчелистчета и други декоративни елементи. Може да го поставите в центъра на масата, на видно място в кухнята или да го оставите килера, за да предотвратите появата на неприятни миризми.

2.Био ароматизатор за апартамента от лавандула

Лавандулата не само излъчва приятен аромат, но и провокира добър сън и хармонизира емоционалния свят на човек. Това растение се използва за лечение на безсъние, главоболие, депресия и облекчава стреса.

Вземете:
1 супена лъжица натриев бикарбонат
5 цвята от лавандула
Необходимо количество вода
Ето какво следва!
Поставете лавандулата в контейнер с капак. Добавете малко вода, за да покриете напълно цветята. Сложете супена лъжица натриев бикарбонат и разбъркайте всички съставки. Като използвате игла или друг остър предмет, направете дупки в капака на контейнера. Това е всичко. Поставете на нощната масичка и не само ще украсите стаята си, но ще се възползвате и от лечебните свойства на лавандулата.

3.Био ароматизатор за апартамента от билки и цветя

Време е да излезете от града и да събирате цветя и билки,за да ги изсушите за апартамента си. Розите, розмаринът и евкалиптът се отличават с миризми, които са идеални за ароматизиране на къщата естествено. Вземете цветята и билките, които са изсушени и ги сложете в малки памучни торбички.. Може да добавите няколко капки от любимата си есенция или етерично масло, за да подобрите още повече аромата на билките. Сложете после готовите торбички на различни места в дома си.