Депутатът Пламен Нунев лично почисти драсканиците по паметника на жертвите на комунизма и тоталитаризма в градинката на „Оборище“. Акцията беше провокирана от публикация на „Утро“ в броя от понеделник за това, че вече два месеца няма нито партия, нито институция, която да се погрижи за поругания паметник. Още през май „Утро“ съобщи за неизвестни вандали, които са зацапали с тъмна боя две букви в първата и последната сричка от изписаната на гранита дума „кавалерите“, така че да се получи името Валери, и посвещението вече да звучи пошло и кощунствено. Публикацията мина и замина, последва втора, но отново никой не се трогна и така монументът се оказа най-дълго поруганият паметник. 
При прегледа на печата сутринта видях статията за паметника и веднага реагирах, като се обадих на председателката на Съюза на репресираните от комунизма Лили Друмева, за да я информирам за посегателството. Отидох на място, видях, че може да стане бързо и не е необходимо да ангажирам други хора. Закупих необходимите препарати и почистих паметника, разказа депутатът Пламен Нунев. Той подчерта, че сме длъжни да уважаваме паметта на загиналите и пазим спомена за престъпленията на комунизма, които промениха развитието на България за около половин век и сломиха хиляди човешки надежди за по-добър живот. 
По негова инициатива районът около паметника в градинката на площад „Оборище“ ще бъде облагороден, като ще се поставят нови плочки. Това са около 10 квадрата, като предстои общината да даде разрешение за оформянето на пространството по подходящ начин. 
Всички тези хора заслужават достойно уважение и паметникът да изглежда малко по-добре, допълни още депутатът, като изрази надежда да няма повече вандалски прояви. Той благодари на „Утро“ за реакцията и публикацията по темата, вследствие на което и от партията са реагирали веднага.