Производителят на биодизел "Астра Биоплант" е на десето място в класацията на компаниите с най-големи обороти у нас, изготвяна всяка година от вестник "Капитал". Базираният в Сливо поле завод и поделенията му в страната реализират през 2017 година приходи от над 1 милиард лева - с 40 на сто повече отколкото предходната година. 
За 10 години от изграждането си през 2008 г. "Астра Биоплант" се превърна в една от най-мощните фирми в региона. През миналата година компанията бе определена за №1 в Северен централен район с максимални приходи от продажби и печалба за 2016 година в традиционната класация на Търговско-промишлената палата. 
Към момента във фирмата работят 250 човека, 80 от които в завода за биодизел в Сливо поле. С приоритет се наемат работници от региона.
В класацията на "Капитал" "Астра Биоплант" изпреварва веригата бензиностанции ОМВ на едноименния австрийски петролен гигант. В челната десетка за миналата година са още "Лукойл Нефтохим", "Лукойл България", "Аурубис", "Булгаргаз", "Експрес логистика и дистрибуция", "Кауфланд България", Национална електрическа компания, "Сакса" и "ЧЕЗ електро България".
Обобщената картина показва поредната силна година за корпоративните гиганти. През 2017 година оборотите им растат с двуцифрени темпове, а печалбите скачат силно.