Белгия се класира за полуфиналната фаза на Мондиал 2018. "Червените дяволи" победиха с 2:1 един от фаворитите - Бразилия, и ще спорят с Франция за място на финала.

Европейците поведоха в 13-ата минута, когато Насер Шадли центрира от ъглов удар, а Габриел Жезус и Фернандиньо си попречиха в опитите да избият топката, тя се отклони от ръката на последния и влетя в мрежата зад Алисон.

В 31-ата минута страхотна белгийската контраакция, в основата на която бе нападателят на "Манчестър Юнайтед" Ромелу Лукаку, завърши с безпощаден удар на Кевин Де Бройне - 2:0.

"Селесао" се впусна напред, но резултатът се запази до почивката.

На полувремето Тите реши, че е време за промяна и на мястото на Вилиан се появи Роберто Фирмино.

В 51-ата минута Марсело навърза Тома Мюние на левия фланг и отправи прострелно центриране във вратарското поле, но там нямаше негов съотборник, който да засече кълбото в мрежата. След това в 55-ата минута Паулиньо бе изведен на скорост и Тибо Куртоа този път не се намеси достатъчно решително, но халфът не успя да отбележи.

Минута по-късно Габриел Жезус прокара топката през краката на Тоби Алдервейрелд, след което Венсан Компани влезе вкраката му, но Милорад Мажич не отсъди дузпа, дори и след консултация с асистентите си, които следят повторенията със системата VАR.

Натискът на Бразилия все пак даде резултат и в 76-ата минута Коутиньо намери влезлия като смяна Ренато Аугусто и той с глава преодоля Куртоа.

До края тимът на Тите опита всичко, но не успя да прати мача в продължения.