В двора на училище „Отец Паисий“ беше вдигната допълнителна ограда около огромната яма, за да се предотвратят инциденти с деца, които играят там, докато тече ремонтът на пропадането. В понеделник от шуменската фирма „Автомагистрали Черно море“ направиха символична първа копка. Постепенно през седмицата бяха доставени необходимите материали, беше извършено фрезоване, има направени и няколко малки изкопа, каза директорката на училището Биляна Алексиева. 
В началото на идната седмица ще стартира работата по ВиК инсталациите и изграждането на канализация, което е една от най-важните дейности. С премахването на асфалта и копаенето в дълбочина вероятно ще стане ясна и причината за грамадната дупка, която се превръща в езеро при всеки дъжд. Ремонтът ще продължи не повече от три месеца, като така ще се реши дългогодишният проблем, заради който дворът на училището не може да се използва пълноценно от 700-те ученици. Пропадането там е от десетилетия и въпреки частичните ремонти през годините, слягането на терена продължава, а водата в огромната дупка не се оттича.  
Както „Утро“ писа, предвижда се да се направи и цялостна реконструкция на двора, като ще се обособят нови игрища за различни видове спорт и лекоатлетическа пътека, ще се поднови дворното осветление и озеленяването. Очаква се наесен едно от най-старите училище в Русе да посрещне децата с обновен и безопасен двор. 
Реконструкцията на двора ще струва 274 200 лева, които бяха осигурени, след като фондация „Еконт“, община Русе и ръководството на „Отец Паисий“ обединиха усилията си.