Президентът и треньор в „Юнак“ /Русе/ Валентин Ангелов е новият селекционер на националния отбор по свободна борба за мъже, реши на извънредно заседание УС на федерацията. Помощници на Ангелов ще са наставникът в „Димитровград“ Салим Салим и великотърновският световен шампион от първенството в китайския град Гуонджоу Михаил Ганев, който се състезава доскоро. 
Ангелов ще поеме щафетата от Серафим Бързаков, който бе освободен заради слаби резултати на националните състезатели. На последното европейско първенство в руския град Каспийск България не спечели нито един медал. 
53-годишният русенски треньор вече има опит в работата с национални гарнитури. Допреди няколко сезона той бе селекционер на държавния тим за юноши.
Неговото назначение е голям комплимент за русенската борба. То обаче е и голяма отговорност, тъй като се задава предолимпийски цикъл за игрите в Токио през 2020 година. В случая става дума за тежки битки за квоти, а ситото става от година на година все по-гъсто. Често пъти квалификациите са по-сериозни от световни и европейски шампиони. Както се казва, по е лесно да спечелиш медал от Олимпиада, отколкото да вземеш квота за участие в нея. 
Ангелов е известен още със своето джентълменство. Съвсем наскоро той получи приза за най-етичен треньор по време на държавното първенство за мъже. 
Национали в свободната борба от „Юнак“ са Георги Вангелов, Мирослав Киров, Филип Новачков.