45 тона кал и боклуци от наносите след проливните дъждове изгребаха от улиците в село Мечка кметът Ивелин Илиев и неговата администрация. След като Илиев в продължение на няколко дни извози със собствения си камион боклуците, вчера той излезе заедно със своите служители, към които се присъединиха хора от пенсионерския клуб и читалището. Те уловиха метли и лопати, за да почистят улиците. 
Двата отводнителни канала, които са с обща дължина 4,5 километра, са прелели и са наводнили за пореден път центъра на селото, който е в най-ниската част на местността, разказаха хората от Мечка. Заля и пазара, и детската площадка, и новия ни парк, добавиха те.
Отводнителното съоръжение продължава до брега на Дунава, но то се нуждае от сериозно основно почистване, каза кметът. И допълни: „Това става с пари, а за превенция средства не се отпускат. Чистим канала с лопатите, но това не е сериозно - за машини обаче пари няма“. През 2009 година за чистене на каналите била отпусната внушителната сума от 297 000 лева, но със сигурност не била свършена работа за толкова много пари, коментират в селото. 
Каквото можем, ще направим - в понеделник ще изкарам камиона и ще излезем да режем клони на дърветата покрай канала, ще изчистим отново, но това със сигурност не е достатъчно, казва Ивелин Илиев. Викам им на хората тука: „За следващия мандат си изберете кмет с фадрома!“, добавя той. 
И заключава: „Аз самият даже не знам кой ще изкара целия сегашен мандат - аз или камионът. Щото камионът и той иска поддръжка, пък аз сега от него не печеля - само го експлоатирам за обществените работи. Ама няма как - при нас след всяка буря настава такова бедствие, не можем да стоим и да гледаме. Все пак това си е нашето село!“.