Предприехме мерки и извадихме абсолютно всички патрули по главните пътища и автомагистрали. Прецизирани са плановете на служителите, особено в дните петък, събота и неделя, когато по нашите пътища се движат гастарбайтери от Западна Европа.

Това обяви главен комисар Димитър Мичев от Главна дирекция „Пътна полиция“, предаде БГНЕС.

На брифинг в МВР бяха оповестени предприетите мерки във връзка с пътната безопасност и предотвратяване на тежки транспортни инциденти през активния летен сезон.

„Всички камери за скорост работят. Нямаме повредени. В рамките на следващите дни, след дежурство, цялата информация се обработва“, коментира още главен комисар Мичев.

На брифинга участие взе и министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, който подчерта, че през летния сезон един от най-натоварените участък в страната ще бъде транспортен коридор номер 10, от „Калотина“ към „Капитан Андреево“. От тази седмица там се очаква значително повишение на интензитета на трафика, с около 30%, а причина за това ще бъде придвижването гастарбайтерите от Западна Европа към Турция.

„Трафикът по автомагистрала „Тракия“, не само в почивните дни, се очаква да бъде интензивен. Всички водачи да шофират със здрави нерви и с повишено внимание“, призова регионалният министър. Той уточни, че очакваният интензивен трафик е станал причина и за отмяна на всички ремонтни дейности по автомагистралата.