Съдбата на ФК „Локомотив“ /Русе/ ще стане известна във вторник. Според наши източници тогава президентът на клуба Петър Петров трябва да уведоми старши треньора на мъжкия отбор Ивайло Кирилов и наставниците в школата дали „железничарите“ ще продължат участието си в различните дивизии или тимовете ще бъдат разпуснати. Основната причина, както „Утро“ първи писа, е едноличното издържане на клуба от Петър Петров, а това е трудна, главоболна, скъпа и неблагодарна задача.
В същото време стана ясно, че съгласно обещанията на общината теренът до Спортното училище е окосен, за да приеме скоро тренировките на локомотивци. Игрището не е в цветущо състояние, но с повече поливане ще може да бъде повъзстановено. Остава въпросът дали „железничарите“ наистина ще го ползват предвид неясното бъдеще на клуба.
От този клуб и точно сега русенският футбол има голяма нужда. Да, мъжкият отбор играе в Трета лига, но пък е чудесен пристан за млади играчи, отпаднали по една или друга причина от формациите на ФК „Дунав“. Тези момчета спокойно могат да се обиграват при „железничарите“, вместо да сложат без време край на кариерата си или да си търсят късмета другаде. Примерът е централният нападател Сонер Хюсеин, който бе преотстъпен в „Локо“ и след като понатрупа опит и самочувствие, бе върнат в разширения състав на дунавци. 
А Сонер не е единственият талантлив футболист, който може да мине през по-ниските групи, докато покаже, че заслужава място в по-сериозен тим.
Ще очакваме с интерес развитието на ситуацията в „Локо“ и ще стискаме палци проблемите на клуба да бъдат разрешени.