Новият специализиран репатриращ автомобил, който може да вдига коли с тегло по 3-4 тона, вече е част от парка на „Комунални дейности“ и тръгна по русенските улици на лов за нарушители. Това е третият паяк, който ще снове из града и ще отнася неправилно паркирани автомобили.
Той е с подсилен кран и може да качва на платформата си по-тежки автомобили и джипове. Вече е регистриран в КАТ, брандиран е с отличителните знаци на общината и работи, като служителите свикват с новата технология, каза шефът на „Комунални дейности“ Стамен Савов. 
Така водачите, които досега не се съобразяваха с пътните правила и оставяха джиповете си на забранени места и по пешеходни пътеки, могат да очакват неприятни изненади. Обикновено именно големите и тежки автомобили, когато спират на забранени места, причиняват най-големите разрушения по инфраструктурата. Очаква се новият паяк да въведе повече ред по улиците и да дисциплинира шофьорите на джипове. Освен това с него самата процедура по репатрирането ще е по-лесна и сигурна. Автомобилът беше купен след обществена поръчка, като за него общината похарчи 240 000 лева. 
Действащите към момента репатриращи машини вдигат всеки ден по около 15-20 автомобила от основните улици и булеварди. Обмисля се и нов работен график на репатриращите автомобили, като е възможно те да работят и след 18 часа, но за целта е необходимо да има екип, а в момента липсват кадри.