Двоен удар преживял ограбеният на връщане от Гърция травестит, за чието премеждие "Утро" съобщи във вчерашния си брой. Освен че се простил с припечеленото, мъжът с женски наклонности загубил и вяра в семейните връзки, тъй като маскираните нападатели се оказали негови братовчеди.
Обирът станал в петък вечерта, когато 28-годишният русенец се връщал от южната ни съседка с колата на свой приятел. Още със спирането на автомобила пред квартирата му в бл."Константин Миладинов" на ул."Стефан Стамболов", към задната врата на автомобила се доближили двама мъже с бели маски на лицата и след няколко удара в лицето задигнали дамска чанта на травестита с 8100 евро, 125 грама златни накити, ключове, български и гръцки документи за самоличност.
След грабежа нападателите избягали към гарата, но камера на магазин срещу блока ги засякла точно когато си сваляли маските. Травеститът бил поканен да огледа записите и с удивление познал двама свои роднини от Дряново, които знаели за неговото завръщане в Русе. При разпита се разбрало още, че те имат братовчеди в Селеметя, където и са заловени късно през нощта.