По пътя Русе-Кубрат има участъци, които не са пипани повече от 30 години и трябва спешно да се ремонтират. В противен случай блокадите ще продължат, докато някой най-после ни чуе. Това заявиха вчера на специална среща в Кубрат с областните управители на Русе и Разград Галин Григоров и Гюнай Хюсмен представители на инициативната група, която организира протестите срещу безобразните ями в сравнително късата, но трудно проходима и високорискова заради изронената настилка отсечка.  Протестите, в които заедно с кубратчани активно се включват и Червена вода и Тетово, засега имат само козметични последствия. Някои от най-големите дупки са запълнени, но за генерален ремонт дори не се отваря дума. Така хората хем продължават да плащат скъпи винетки, хем периодично се бъркат в джоба за ремонти на колите и за смяна на скъсани или повредени гуми.
Пътят е приоритетен, а проектът за реконструкцията вече е готов. Това е резултат от четирите срещи с агенция „Пътна инфраструктура“, които проведохме заедно с председателя на парламентарната комисия по регионално развитие Искрен Веселинов. Възможно е рехабилитацията да започне в края на годината, когато приключат ремонтите по пътя Русе-Бяла, заяви Галин Григоров.
Към него бяха отправени и допълнителни искания от жителите на Червена вода - да се изгради обходен път, който да изведе тежкия трафик, който сега тече през центъра на селото.
Камионите съсипват къщите ни, вече започва да се уврежда и 160-годишната църква „Свети Архангел Михаил“, а като започне строителството на магистралата Русе-Велико Търново движението ще стане още по-интензивно и още по-разрушително, посочиха протестиращите и поискаха спешно решение и на този проблем.