Автобус „Мерцедес“ на градския транспорт е закъсал по бул.“Гоцe Делчев“ в посока „Дружба 3“, а шофьорът е призовал пътниците „да хващат баира“, пише в сигнал до началника на отдел „Транспорт“ в общината и до „Утро“ русенката Йорданка Борисова.
В четвъртък в 16.35 часа тя се качила в рейса от спирката пред Медицинския център на ул.“Борисова“. По думите й автобусът едва изпълзял по булеварда до началото на кв.“Дружба 1“, започнал да пуши и спрял безпомощно. „Реши, че силите му са дотам и спря, но не просто спря, а запухтя и изхвърли толкова пушек, сякаш искаше да каже последно сбогом на собственика си“, пише в писмото Борисова. Няколко човека напуснали рейса, но четири жени и едно дете, които били за последната спирка на 18-линия, останали по местата си и настояли фирмата да изпрати друг автобус, за да ги извози до края на маршрута. Шофьорът отвърнал, че „това няма как да стане, щял да ни върне парите, а ние да хващаме баира“, възмутена е гражданката. В последвалия разговор шофьорът признал, че преди ден автобусът се счупил в Образцов чифлик и той чакал почти целия ден, докато го оправят, но собственикът не искал да го спира от движение.
Все пак по настояване на пътниците шофьорът се обадил на въпросния собственик и след двайсетина минути той се появил. Когато шофьорът му обяснил, че автобусът е сдал багажа, той го успокоил, че сутринта също е имало проблем, но успял да го подкара. Тогава изпаднах в ужас, защото този човек знае, че автобусът е с проблеми, но с риск за живота на пътниците го пуска на курс, което направо е престъплeние, пише Борисова. Тя предложила на собственика да спре следващия автобус №18 и да ги качи на него, а той й отговорил: „Не щеш ли да те заведа с чадър до такси“ и си тръгнал. 
Потърсихме коментар от фирма „Геокомерс“, която стопанисва 18-а линия. При авария с някой автобус в натоварения трафик не можем да подсигурим друг, но имаме уговорка в подобни случаи шофьорите да плащат на пътниците пари за таксита в зависимост от разстоянията до домовете си, но защо собственикът на автобуса Бехаидин Юзеиров е постъпил така грубо, не зная, каза управителят на фирмата Георги Керчев. Според него подобно отношение към пътниците е недопустимо и той ще вземе мерки, съгласно вътрешните правила във фирмата.
Ще разгледаме случая в детайли и ще решим какво наказание трябва да наложим на фирмата за изоставянето на пътниците на пътя. Със сигурност обаче собственикът на автобуса ще бъде глобен за неизпълнен курс и за неосигуряване на друг автобус, заяви началникът на общинския отдел „Транспорт“ Кремена Минкова.