Пъстро мажоретно шоу направи цветен централния площад пред Съдебната палата, където в неделя през деня се събра многобройна публика на втория международен младежки мажоретен фестивал „Русе - Ритъм&Марш“. Фестивалът започна в събота вечерта, когато по улица „Александровска“ премина шествие на участниците, а зам.-кметът Димитър Наков откри атрактивното събитие.
Над 200 мажоретки от Плевен, София, Бургас, Разград, но също и от Румъния и Словакия показаха усета си за ритъм, за композиция и уменията си да боравят с помпони, батони и флагове. Демонстрациите вчера започнаха с един от съставите на домакините - „Екстрийм“ към Общинския младежки дом. А веднага след момичетата на сцената излязоха най-мъничките участнички - четиригодишни дечица от русенската детска градина „Пинокио“, които усърдно размахваха червени и сини помпони. 
Последваха изпъленния на малко по-големи мажоретки от разградската школа „Капчица“, плевенските състезателки с патриотична композиция, „Еуренти“ от Бургас, и софиянки от училище „П.К.Яворов“. Румънският състав „Милеуниум арт“ впечатли не само с майсторските си демонстрации, но и със стилните си черно-бели костюми. Несъмнено най-впечатляващи бяха момичетата от състава „Сашетки“ от Словакия, които са и световни шампиони в категория „Флаг“. Те изпълниха една такава композиция, в която над главите им летяха огненочервени знамена, като показаха класа на ръба на съвършенството. „Сашетки“ направиха още една композиция на финала - показаха пърформанс с комбинация от всички мажоретни жанрове, който бе изпратен с бурни аплодисменти. 
Накрая всички получиха грамоти за участие и за представянето си в отделните категории и преди да си тръгнат от площада и от града, си правиха снимки за спомен в градската градина.