Издирван за престъпления в страната варненец се е запътил към съда заради три измами на пенсионери за 3260 лева за един ден в Русе.
50-годишният безработен И.Т. се препитавал основно с кражби в цяла Североизточна България, но в началото на март решил да разшири „бизнеса“ и скроил план как да мами пенсионери с валута. За ловен район избрал Русе, тъй като нямал набези тук и полицията не го познавала. 
На 7 март, първия ден за раздаване на пенсиите, мошеникът пристигнал в Русе и веднага заложил капан пред пощенския клон на ул.“Мария Луиза“. Около 10 часа пресрещнал 72-годишен пенсионер и завързал свойски разговор, като се представил за стар познат, който държи пари на дъщеря му. И понеже щял да пътува извън страната, а не искал да бави връщането на дълга, предложил да даде на баща й 200 динара срещу 300 лева /при реална стойност 3.30 лева/, а старецът да ги обърне в левове в първото обменно бюро и да ги даде на дъщеря си. Пенсионерът повярвал и размяната станала, но малко по-късно усетил, че нещо в сценария на сладкодумния непознат не е наред, проверил колко струват динарите и се оплакал в полицията. Малко след това, в 11.30 ч, постъпил сигнал за същата измама и от 74-годишен мъж, но този път динарите му били пробутани като 100 евро за погасяване на дълг към сина му. Най-голямото ужилване преживял друг лековерен възрастен мъж, който се съгласил да обмени на непознатия сладкодумец 1410 евро за 2800 лева. Малкият проблем бил само, че вместо евро подал динари и старецът ги взел на юнашно доверие, за което много скоро горчиво съжалявал.
След трите сходни сигнала криминалистите открили информация за издирвания престъпник в информационната система на МВР и го заловили на автогарата, малко преди да отпътува с автобус за Варна.
По искане на прокуратурата И.Т. е вкаран за постоянно в ареста. Обвинителният акт вчера е внесен в съда, очаква се насрочване на делото.