Изключително благороден жест направиха младоженците Цветелина и Деян, които преди дни сключиха граждански брак. Младите русенци се отказаха от цветята, с които обикновено гостите на сватба затрупват булката. На тяхното тържество поканените вместо цветя даряваха суми в помощ на децата на фондация "Александър Русев". Благородната кауза на младоженците бе приета присърце от гостите, които дариха общо 1630 лева. Средствата вече са предадени на фондацията, като те ще се използват за закупуване на портативен лифт за басейн, който ще помага за безпроблемното влизане във водата на деца с двигателни затруднения. Сумата ще бъде добавена към събраните в началото на месеца близо 4000 лева от организирания благотворителен концерт "Заедно за децата на фондация "Александър Русев". 
В момента фондацията на Илиян Русев-Скури работи с 30 деца с увреждания, като тренировките са напълно безплатни. Съоръжение като портативния лифт ще улесни работата на треньорите, защото някои от младежите тежат по 60-70 кг и влизането им в басейна става на ръце. Цената му е между 10 и 15 хил. лв. 
Както е известно, във фондацията треньор по плуване е и 24-годишният Теодор Цветков, който в неделя пък преплува общо 10 км с една ръка в езерото в лесопарка Липник също с благотворителна цел - събиране на средства за изграждане на водно-рехабилитационен комплекс за деца с увреждания. 
"Преди дни това младото семейство на Цветелина и Деян ни изненада и разчувства с благородната си постъпка и дарението им от 1630 лева. Искрено им благодарим за добротата, човечността и добрия пример", споделиха от фондацията и пожелаха на младите русенци щестие, дълъг и спокоен семеен живот. 
Фондация "Александър Русев" има разкрита банкова сметка, по която всеки, който желае да подпомогне развитието на плувните спортове и най-вече на водно-рехабилитационната дейност за деца с увреждания, може да направи дарение: 
ТБ "Юробанк България" АД
BIC: BPBIBGSF
IBAN: BG06BPBI79211045593301 - BGN
BG85BPBI79211445593301 - EUR