Неспирен дъжд притесни и вчера футболистите на „Дунав“, които са на лагер в Трявна. Втората контрола на русенския отбор срещу „Ботев“ /Гълъбово/ в сряда вечерта /4:1/ също се игра при ужасно време и на подгизнал терен в Мъглиж, но поне подсказа какъв титулярен скелет се опитва да гради старши треньорът Малин Орачев.
На вратата беше Станислав Антонов, а Христо Лемперов и Преслав Петров играха като крайни бранители. Двойката централни защитници за втори път бе Мартин Ковачев-Георги Динков, като бившият играч на „Берое“, бе изнесен като стопер пред либерото и капитан Ковачев. 
Божидар Васев, който по принцип игра през пролетта по неволя като ляв бек заради слабата форма на Петров, бе пратен като опорен халф до Красимир Станоев. Третият човек в тази зона бе привлеченият от „Локомотив“ /София/ 24-годишен Александър Александров, който действаше като офанзивен полузащитник. Бранимир Костадинов и Иван Коконов работеха като халф-бекове съответно вдясно и вляво, а в центъра на атаката бе поставен таранът Ахмед Ахмедов. 
Единствените футболисти, които могат на този етап да са сериозна алтернатива като титуляри - Петър Патев и Борислав Балджийски, не участваха в мача заради леки травми. На пейката заради хронична контузия остана и бразилецът Виктор Сандес. Затова пък юношите Мерт Хасан, Валентино Макавеев и Константин Цветанов записаха по около 30 минути.
Неофициален дебют направи дошлият от „Царско село“ вратар Филип Димитров, който взе ръкавиците от Станислав Антонов в началото на второто полувреме. 
А офанзивният халф Светослав Ковачев, за когото се говори отдавна, че ще дойде от „Лудогорец“ в „Дунав“ със статут на преотстъпен, игра 6 минути при победата на „орлите“ с 3:1 срещу руския „Ахмат“ /Грозни/. Според източници от русенския клуб Ковачев все пак ще тръгне към дунавския стан веднага след края на лагера в Австрия.