Запознахме президента Румен Радев с предлаганите от нас решителни мерки за подобряване на сигурността на пътя и срещнахме разбиране, съобщи областният координатор на Института за пътна безопасност /ИПБ/ Пламен Митев.
В ядрото на неправителствената организация са хора, чиито семейства са почернени от трагични пътни инциденти. Като потърпевши, преживели лично мъката от непрежалима загуба и милиони пъти анализирали причините за това, те настояват за създаване на единен орган за управление на безопасността по пътищата, в който да влизат КАТ, Спешна помощ и АПИ. Другите им важни искания са за стриктно прилагане на законодателството, без възможност някой да се измъкне от отговорност, защото е много богат или влиятелен и за преподаване на правилата за безопасност в училище.
На срещата на ръководството на ИПБ държавният глава оцени последователната борба на организацията за по-малко трагедии на пътя и обеща представител на президенството да участва във готвения през октомври голям форум на Института по пътна безопасност.