Над 850 самодейци от 42 населени места в цялата страна ще се стекат край целебното аязмо до манастира „Св.Марина“ в Каран Върбовка на деветия фолклорен фестивал „Жива вода“. Тази година той се провежда на 30 юни и 1 юли под патронажа на кмета на община Две могили Божидар Борисов. Дано да не вали, каза Тодорка Ненова от читалище „Развитие“, домакин на пъстрото събитие. 
Иска ни се да популяризираме повече нашия край с неговите традиции с прекрасните места за туристи и любители на природата и на истинските ценности, каза кметът Божидар Борисов. Според него тук има какво да се види, а тепърва предстои край пещерата Орлова чука да се изгради и стена за катерачи. Напоследък провокираме интереса на хората от селата Пепелина, Батишница, Чилнов да правят къщи за гости, тъй като настаняването на посетители е проблем, призна Борисов. 
За първи път на фестивала се провежда и литературен конкурс за ученици и възрастни, за първи път ще бъдат представени и 9 народни носии от частна колекция, с тях ще дефилират ученици от средното училище „Панайот Волов“ в Бяла, съобщи организаторът на фестивала Капка Иванова.