Павилионите за сладолед по „Алексадровска“ на площад „Хан Кубрат“ не отговарят на нормите за безопасност и крият риск за пешеходците. Електрозахранването на кабинките става с кабел, който излиза от шахта на 3-4 метра от самия павилион. Този кабел, по който минава 220-волтов ток, го вали дъжд, по него стъпват пешеходци и деца с колелета. Ако кабелът се протрие и завали дъжд? Трябва ли да се стигне до трагедия и нараняване на човек, за да се обърне наистина внимание, пита в жалба до кмета Пламен Стоилов собственик на близко заведение. Освен че застрашават безопасността на минувачите по главната улица, по думите му двата павилиона за сладолед са незаконни, тъй като не са разположени на определените в схемата за поставяне на преместваеми обекти места. 
Дори и обектите да бъдат върнати на одобреното със съответната схема място, те отново няма да отговарят на нормите за безопасност, тъй като електрозахранването им ще бъде осъществено по същия начин, какъвто е в момента - шахтата, от която излиза кабелът, изобщо не е до или под кабините, отбелязва бизнесменът. 
От общината извършиха проверка и действително установиха нарушение. Има необезопасени кабели, а освен това наемателите са разширили зоните, които са им дадени под наем, като в тази връзка ще им бъдат съставени предписания, каза главният архитект на общината Живка Бучуковска.