Много искам да похваля две момичета от Спортното училище - за тяхната човечност, доброта и отзивчивост. С това настояване в редакцията на "Утро" се обади дългогодишната русенска учителка Гицка Шеева-Рибарска. И разказа за случката, която я развълнувала и й вдъхнала оптимизъм. 
"Преди няколко дни излязох от нас, защото трябваше да свърша нещо спешно. Бързах по улицата в квартала, когато видях една възрастна жена да лежи на тротоара - очевидно беше ходила за покупки и на връщане в горещината й беше станало зле. Огледах се наоколо и видях две момичата също да наближават. Те вдигнаха жената, изправиха я и я отведоха на сянка. В това време аз се косях, че не съм си взела телефона, за да се обадя на Бърза помощ. Двете момичета ми дадоха техен телефон, аз позвъних и скоро пристигна линейка. Лекарят прегледа жената, премери й кръвното, оказа се, че е доста високо, даде й лекарство и посъветва да остане още известно време на сянка. Аз се притесних, че бързам и няма да мога да остана с нея. Затова се обърнах към двете момичета с тази молба. Те се спогледаха и след кратко колебание казаха, че биха останали, но ще закъснеят за час. Аз ги уверих, че ще отида в училището да им извиня закъснението", разказа учителката. 
Тя избързала да свърши неотложната си работа, а след това отишла в Спортното училище, където учели двете девойки. Отишла при заместник-директорката и разказала какво се е случило, като специално благодарила на Калина и Елена Великови от 11 А клас - за добротата, да чувствителността към човешката беда, за отклика, за съпричастието и за готовността да помогнат. Толкова съм впечатлена - в днешно време, за съжаление, не се среща често такава реакция у младежите, каза Гицка Шеева. Затова според нея подобни добри жестове, които несъмнено са плод и на добро възпитание, и на характер, трябва да бъдат поощрявани и с публична благодарност.