Президентът на ФК "Локомотив" /Русе/ Петър Петров е имал среща в общината със зам.-кмета Иван Григоров, научи "Утро". Петров не е човек, който обича да говори надълго и нашироко, но след като бе потърсен от нас, разкри за какво става дума.
"Срещата бе за бъдещето на клуба. Не е тайна, че финансовото ни положение не е добро, нямаме и база, на която да тренираме и да играем мачовете си. Веднага искам да благодаря на г-н Григоров и на председателя на Областния футболен съвет Димитър Димитров, които ме изслушаха и разгледаха присърце нашите проблеми. Получих уверение, че общината ще ни помага и занапред, предложиха ни да ползваме за тренировки терена до Спортното училище. Още не съм наясно къде ще домакинстваме в официалните мачове. По тази тема ще имаме разговор с президента на "Дунав" д-р Симеон Симеонов, с когото сме в много добри отношения", каза Петров.
Той добави, че съществуването на "Локомотив" не е самоцел.
"Русе има нужда от такъв отбор, най-малкото защото юношите на "Дунав" могат да се обиграват при нас. Още няма яснота дали някои от футболистите, навършила 19 години, ще дойдат в нашия тим", посочи Петров.
Той разкри, че повече за селекцията и за близкото бъдеще на клуба ще се знае около 15 юли, когато навярно пак ще се състои среща с общинското ръководство.