Известният със зеленчуковите си оранжерии Мартен се прочу и с производство на марихуана, след като 27-годишен кандидат за бързо забогатяване се оказа с белезници на ръце, а старателно гледаната му тайна плантация бе разкрита от полицията.
След получена от различни източници информация, че млад мъж от градчето гледа промишлено количество канабис, Областната дирекция на МВР атакува дома на наркофермера в петък следобед и открива две оранжерии по 120 квадратни метра с 59 засети растения, високи от 80 см до 3.20 метра. Продължилият обиск установил още препарати и принадлежности за отглеждане на тревата, а в таванско помещение на къща са намерени 7 растения и три снопа стръкове, поставени в специално пригодена сушилня.
Общото количество на иззетата зелена листна маса е 150 килограма, които едва били натоварени в голям камион поради големия си обем. Според експерти от това количество канабис може да се извлече около 7 килограма марихуана за над 200 000 лева по цени на дребно на наркопазара. 
До тази пролет младежът препечелвал като дребен дилър на дрога, но решил, че е време да мине на по-високо ниво  се заел с отглеждането на канабис. Инициативността му обаче дала неочакван резултат и вместо да се нареди до баровците със скъпите коли и широките пръсти, ще се яви в съда и най-вероятно ще поеме към затвора.