Пуснатата предсрочно от Сливенския затвор Йорданка Великова, специализирала се в кражби от магазини и офиси в центъра на Русе, отново влиза зад решетките.
Новата присъда на момичето е наложена заради седем кражби на чанти, злато и портмонета в Русе. Те са извършени от 31 май до 12 август миналата година, когато Йорданка, осъдена за множество кражби, бе пусната на свобода заради психично заболяване.
Вместо да се лекува обаче, младата ромка се върна към занаята и за малко повече от два месеца успя да влезе незабелязано в седем оставени отключени жилища и да задигне златни бижута, чанти с пари и документи. Общата стойност на понесените от мишените й щети е над 5000 лева. Бижутата били продадени на безценица, парите изхарчени, а чантите с документите захвърлени на различни места до ограбените жилища.
Почеркът на ударите веднага издаде Йорданка и тя отново бе задържана от полицаи от Първо районно, които я върнаха отново в затвора до започване на делото в Районния съд.
То вече приключи по съкратената процедура с ефективно наказание от две години и осем месеца, за което време русенци ще си отдъхнат от наглата крадла. Освен това Йорданка трябва да плати 1050 лева по граждански иск на един от ограбените, както и 950 лева разноски по делото за експертизи.