Семейството на малката Лори, която е родена с рядкото заболяване - вроден дефицит на бедрена кост, продължава борбата за събирането на средства за много скъпа ортопедична операция, за да може момиченцето да тича, танцува и лудува. Вече има активиран ДМС номер, където може да се изпращат дарителски SMS с текст на латиницa: DMS LORA на номер 17777 (за абонати на всички оператори). За абонаментни дарения и други начини за даряване желаещите да помогнат могат да посетят сайта: www.dmsbg.com, съобщиха родителите на детето.
Лори е родена на 3 ноември 2016 година с рядко заболяване, свързано с тежка малформация на таза, със забавено вкостяване на шийката на бедрената кост, с тежка ъглова деформация в тази област и екстремно прогресиращо скъсяване на лява бедрена кост. Въпреки страшната диагноза, за чаровното момиченце има надежда да проходи. Отлична е прогнозата, ако детето се подложи на серия операции в Медицинския център „Света Мери“ в Уест Палм Бийч, Флорида, САЩ. Чрез първата и най-сложна операция ще се коригира деформацията на таза и ще се реконструира бедрото. Тази процедура е разработена в „Света Мери“ през 1997 г. и е усъвършенствана през последните 21 години, през които са излекувани стотици деца, обяснява майката на Лори. Семейството на Ралица и Петър Ангелови обаче трябва да събере 199 200 щатски долара, за да може малкото им момиченце да има едно добро и щастливо детство, каквото всяко дете заслужава. Сумата е непосилна за тях, а насрочената дата за първата стъпка от лечението е на 15 януари 2019 г.
Първоначално родителите на Лори се насочили за финансиране на нужното лечение към Фонда за лечение на деца, но са получили отказ. Затова те се обръщат със зов за помощ към всички добри хора в България и зад граница, като предварително от сърце благодарят на всички отзовали се.
Освен чрез активирания ДМС номер всеки, който иска да подкрепи Лори в предстоящите й нелеки битки, може да го направи и на откритата дарителска сметка:
УниКредит Булбанк 
UNCRBGSF
BGN сметка - BG16 UNCR 7000 1523 2804 10
USD сметка - BG27 UNCR 7000 1523 2804 06
Титуляр: Лора Петрова Ангелова
PayPal account - [email protected]