Цветя и аплодисменти пожънаха изпълненията на русенския детски хор „Дунавски вълни“ при Общинския детски център за култура и изкуство с диригент Весела Тодорова и пианист Гергана Вичева на 31-ия Международен хоров фестивал в град Вранов над Топлоу в Словакия. Русенчета взеха участие в пъстрото дефиле на съставите заедно с хорове от Полша, Чехия, Молдова и Словакия, а след това представиха своето изкуство. Децата посетиха училище в Ханушовце, където изпяха песни от Добри Христов и Филип Кутев. В концертите хорът изпълни също и религиозна музика от наши и чужди автори, които прозвучаха в гръцката католическа църква в Ханушовце и в базиликата „Минор“ във Вранов.
Финал на фестивала постави работно ателие, в което всички участници разучиха и изпяха словашката песен „Аka si mi krasna“. „Дунавски вълни“ получиха диплом, приз, много цветя и аплодисменти. За пътуването помогна и финансовата подкрепа по общинската програма „Култура“. 
Представителната и дамската формации на хора продължават подготовката за участието си в пърформанса „Европа - това сме ние“ на 29 юни.