В технологичната компания вече имат бюра, на които могат работят прави

Работата в технологична компания е свързана с дълги часове седене на бюро. Заседяването може да доведе до здравословни проблеми и често е подценявано. Според изпълнителния директор на Apple седенето е новият рак, съобщава онлайн изданието Business Insider, цитирано от Вести.

Затова Кук е твърдо решен да помогне максимално на своите служители. "Дадохме на всички служители бюра, на които могат да работят прави. Ако можеш да стоиш прав известно време, после да седнеш за малко и да правиш така през деня, това е много по-полезно за твоя начин на живот", казва Кук в интервю пред Bloomberg, което е направил с милиардера Дейвид Рубенщайн.

Apple е съчетала бюрата и с функция на Apple Watch, която измерва времето, което потребителят е прекарал прав. Това е практика на компанията от няколко години. "Имаме много хора в Apple, които използват Apple Watch и 10 минути преди кръгъл час всички се изправят и започват да се движат. Отне известно време да се свикне с това, но е чудесно", казва Кук по време на конференция на Goldman Sachs през 2015 г.

Сега инициативата е доразвита с новите бюра, които могат да се регулират по височина с натискането на бутон, за да са удобни на ръста на всеки служител. Те са важна част от новата централа, която поставя качеството на живота на първо място. По-голямата площ от имота е огромен парк с плодови дървета, чиято реколта се използва от заведенията в сградата, спортни площадки, офиси на открито и др.

В интервюто Кук казва, че централата е направена според първоначалните планове и идея на Стив Джобс. Той е смятал, че работното място трябва да събира хората да работят заедно. Трябва да има и общи зони, където хората да работят и да могат да се срещат без да са го планирали. Всичко това ще създаде среда за по-голяма креативност и повече добри идеи и иновации. Кук казва, че компанията вече вижда точно такъв резултат от новата централа.