Отборът на Швейцария постигна изключително драматична победа с 2:1 над Сърбия в мач от Група Е, игран в Калининград. Двата тима изиграха много оспорван двубой, чийто изход бе решен в самия край, като с успеха „кръстоносците“ завързаха още повече интригата в тази групата.

Срещата започна отлично за сърбите, които откриха резултата още в 5-ата минута чрез Александър Митрович. Душан Тадич центрира отдясно и снажният нападател с глава изпрати топката във вратата на Зомер. Голът вдъхна допълнителна увереност на играчите на Младен Кръстаич, които в следващите минути контролираха събитията на терена и на няколко пъти можеха да удвоят аванса си. Това обаче не се случи и постепенно швейцарците успяха да изравнят играта и на свой ред да погледнат по-смело към вратата на Владимир Стойкович. Все пак до края на първата част не паднаха повече попадения и така Сърбия се оттегли с аванс от 1:0.

През второто полувреме обаче съставът на Швеция пое инициативата и заслужено стигна до пълен обрат. Първо в 52-ата минута резултатът бе изравнен след страхотен гол на Гранит Джака. Халфът на Арсенал се разписа с топовен изстрел от границата на наказателното поле. От своя страна сърбите опитаха да отговорят, но без успех.

Двата тима продължиха надлъгването помежду си, като срещата вървеше към равенство, когато в последната минута от редовното време Джердан Шакири завърши отлична контра на своя тим, реализирайки за крайното 2:1 в полза на Швейцария.

С успеха „кръстоносците“ събраха 4 точки, колкото има и Бразилия, докато Сърбия остана с 3 пункта. В последния решаващ кръг от груповата фаза сърбите се изправят срещу фаворита Бразилия, докато швейцарците ще срещнат загубилия шансове да продължи напред тим на Коста Рика.