"Дунав" и "Етър" ще играят днес в Трявна първата си предсезонна контрола. Мачът ще започне в 18 или 18.30 часа, а старши треньорът на русенския отбор Малин Орачев възнамерява да прати на терена почти всичките си състезатели.
Според наши източници двубоя ще започнат следните 11 футболисти: Станислав Антонов, Христо Попадийн, Петър Патев, Божидар Васев, Мартин Ковачев, Красимир Станоев, Иван Коконов, Борислав Балджийски, Ахмед Ахмедов, Александър Александров и Даниел Пехливанов. 
Прави впечатление, че всички футболисти в предни позиции, ако изключим опорния халф Красимир Станоев, са нови попълнения.
Междувременно централният нападател Исмаил Иса, който беше на почивка в Турция, се присъедини към лагера на отбора. Той обаче ще играе през второто полувреме, тъй като има да наваксва с подготовката. Все още не се знае дали таранът ще остане в отбора, тъй като иска да се пробва в чужбина при добро предложение.
Единственият човек извън лагера е сенегалецът Мухамад Муса Н`Дайие, който имаше визови проблеми, но би трябвало да се завърне до два дни в България.
А както научи "Утро", спортно-техническият щаб на "Дунав" все още не се е отказал от вратаря на "Царско село" Филип Димитров. Първоначално се смяташе, че юношата на "Левски" /Сф/ може да тръгне към Русе като свободен агент, но после излезе, че договорът му със столичния клуб е в сила до лятото на следващата година. При тези обстоятелства ще се търси компромисен вариант Димитров все пак да се обвърже с русенския отбор.
Продължават опитите да се намери и опорен халф, който да запълни оставената от преминалия в ЦСКА 1948 капитан Диян Димов празнина.