Какво е общото между професорката в японски университет Румяна Ценкова, шефката на ЕВРОСТАТ Мариана Станчева, покорителката на Антарктида Гергана Георгиева, носителя на наградата на испанския крал Георги Къдрев и първия българин, преодолял Тихоокеанския хребет Петър Ванев? Тази задачка постави пред випуск 2018 на Математическата гимназия нейният директор Митко Кунчев. Това стана на церемонията по връчването на дипломите вчера. Отговорът дойде веднага: общото между петимата е МГ „Баба Тонка“! 
С приветствия и напътствия към завършващите се обърнаха три майки на ученици в гимназията, едната бе зам.-кметът Наталия Кръстева, която е и председател на настоятелството. От всички 91 пълни шестици в Русенска област 39 са на наши ученици, посочи Кунчев и поясни: „Нашата цел не е да сме първи в Русе, а в страната“. И добави, че по средства, получени за участия на МГ в олимпиади, Математическата е 10-а в страната, по брой предмети, по които тя подготвя за конкурси своите ученици, е трета. 
Първенецът на випуска Димитър Томов благодари на преподавателите и на съучениците си. Той получи специален плакет, изработен от скулптора Георги Радулов, също възпитаник на „Баба Тонка“. Плакети получиха и останалите девет ученици, които също имат високи постижения в различни области.