Смесени екипи от пътни полиции от Русе и Гюргево започват за поредна година съвместен контрол на автомобилния трафик през най-натоварените летни месеци, когато движението на отпускари от северната ни съседка към българските, турските и гръцките морски курорти рязко се увеличава.
Предстоящите съвместни действия бяха уточнени на работна среща между началниците на двете пътни полицейски служби главен инспектор Михаил Манов и комисар Марин Попеску. Първата размяна на униформени служители ще стане днес на Дунав мост. 
Работата на смесени полицейски екипи от двата погранични района стана традиционна през последните 8 години. По съгласуван график екипите ще патрулират и ще следят за спазване на ограниченията на скороста, за неправилно изпреварване, шофиране след употреба на алкохол техническата изправност и др.
Присъствието на румънски полицаи по българските пътища е много полезно, защото рязко дисциплинира сънародниците им, свикнали да карат у нас както си искат и да вършат на пътя нарушения, за които дори не биха си помислили в родината си.