Трима футболисти от отбора на „Дунав“ с момчета до 19 години ще подпишат първите си професионални договори, научи „Утро“. Валентино Макавеев, Константин Цветанов и Мерт Хасан ще парафират контракти след края на лагера в Трявна. Цветанов и Хасан, внук на бившия голмайстор на русенския тим Ешреф Сюлейманов-Шери, са халфове. Макавеев е ляв бек. Под наблюдение е и перспективният централен защитник Цветелин Иванов. 
Нападателят Благовест Ленков, който също даваше надежди, неочаквано заявил, че мисли да се откаже от футбола и да започне някаква работа. Фактори от ръководството на клуба пробвали да го разубедят. 
Най-доброто всъщност за по-качествените момчета, които отпаднаха вече от юношеския състав заради навършени години, е да бъдат преотстъпени. Идеалният вариант на този етап за тях е евентуален ангажимент в „Локомотив“ /Русе/. Така ще може да се проследи тяхното развитие и когато бъде преценено, че израстват, да бъдат повикани при мъжете. 
Политиката на клуба за приемственост с подписване на договори с плевенчаните Цветанов, Макавеев и русенеца Хасан заслужава адмирации. Дълги години нито един от юношите не намираше място в мъжкия отбор, което означаваше да се търсят всеки сезон играчи от други отбори. След като капитанът Диян Димов премина наскоро в ЦСКА 1948, в селекцията на „светлосините“ няма за цвят нито един русенец. Нито един!
В рамките на шегата можем да кажем, че за наш съгражданин може да бъде считан само централният защитник Мартин Ковачев, тъй като съпругата му е русенка.