Разкази, които продължават традицията на романа му „Убийство в събота вечер“, пише дългогодишният журналист, политик, а сравнително отскоро и писател Валентин Христов. Сюжетите им са криминални, а мястото на действието е старият, аристократичен и романтичен Русе. Това бе една от новините, съобщени по време на прадставянето на книгата „2221 вица и половина“, в която тънкият словесен хумор на Вальо Христов е подкрепен от остроумните и не по-малко смешни илюстрации на художника Вальо Георгиев.
Защо му е на някого да издава книга с вицове, при положение, че в интернет е пълно с тях? Защото тази книга е част от портрета на автора си. Тя ни показва константното във Вальо Христов, когото всички познаваме.         Той е дългогодишен журналист, занимавал се е активно с политика, заемал е високи постове в управлението на Русе, издаде много добрия  роман „Убийство в събота вечер“ - с две думи, той е обществена фигура от десетилетия, по един или друг начин през това време е упражнявал власт и е издържал точно на нейния коварен и дяволски изкусителен пробен камък. Защото въпреки големите си възможности не е допуснал да се отдели от земята и да гледа отвисоко тъй наречените обикновени хора, както гласи един глупав и мегаломански шаблон. А илюстрации не само дискретно допълват портрета на разказвача, но и нанасят щрихите на един пестелив и в същото време изразителен автопортрет. За да видим, че двамата Вальовци са като двама братя – без да са напълно еднакви, си приличат много, посочи главният редактор на „Утро“ Младен Любенов в представянето на събралата над 2221 жизнерадостни усмивки книга. 
Ден без смях е пропилян ден, напомни един от знаменитите цитати на Чарли Чаплин областният управител Галин Григоров, който изпрати поздравителен адрес.
Имаше и друга новина на премиерата в Клуба на дейците на културата - още поне 2221 вица и половина от неизчерпаемите запаси на  Валентин Христов чакат да бъдат издадени. И вероятно също ще видят бял свят.