630 снимки, направени по поречието на Дунав, се състезават във фотоконкурса „Една река - десетки райски кътчета“ на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Инициативата е посветена на Международния ден на река Дунав 29 юни. 
В конкурса се включиха над 200 души с красиви пейзажи, исторически и природни забележителности, заснети през различните сезони. Има нощни кадри или направени с дрон, както и подводни фотоси. Най-много са авторите от Русе, следвани от Видин, София, Козлодуй, Свищов, Силистра, Плевен и Оряхово. Най-младият участник е на 11 години, а най-възрастният - на 72.
Най-добрите 12 снимки ще станат част от изложба, която ще бъде открита в Русе от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на 29 юни. Някои от снимките ще бъдат изложени на Моста на влюбените в София през октомври в експозиция, която ще е част от заключителното събитие за българското председателство на Стратегията на ЕС за Дунавския регион - Седмия годишен форум и срещата на министрите с ресор туризъм.   У