Лидерът на КНСБ Пламен Димитров пристигна в Русе, за да обяви началото на новата, трета поред, кампания за информиране и консултиране на синдиката. 9 русенски фирми са включени в списъка на кампанията, възможно е още 6 да бъдат добавени, каза Димитров. Той посочи, че сред останалите била и "Монтюпе", но оттам настояли срещата с КНСБ да бъде не в Русе, а в София. Синдикалистите ще обучават работещи във въпросните фирми на финансови и икономически знания, на трудово дело и други ценни аспекти. Вчера Димитров и двамата му вицепрезиденти са посетили "Експрес сервиз", където били посрещнати добронамерено и радушно. 
На въпрос на "Утро" какъв е ефектът от тези обучителни кампании, Пламен Димитров посочи, че от обхванатите в предишните две обучения 152 фирми в около 40 вече имало изградени системи за информиране. Кампанията включвала и издаване на брошури и други материали, които синдикалистите раздавали при посещенията си. 
След това лидерът на КНСБ се впусна в една от любимите си теми - за ръста на доходите, който изостава от ръста на производителността на труда, и за съпоставката доходи-стандарт на живот, по която пък България се развивала много добре. Като пример посочи, че в България относителните единици покупателна способност били 887, докато в Словакия те били цели 1121. Благодарение на нашия натиск в последните пет години показателят за компенсаторност е нараснал, отчете Димитров. 
Той прогнозира, че проблемите с недостига на работна ръка няма да бъдат решени с внасянето на сезонни работници от Украйна и Молдова. Вече са пристигнали над 5000 украинци и молдовци, вероятно броят им ще стане 10 000, но това не са нужните на страната инженери и специалисти, бе категоричен Пламен Димитров.