Ивайло Петков хвърли бомбата преди вчерашната първа тренировка на "Дунав". Изпълнителният директор обяви, че напуска поста.
"Не бягам, не търсете сензации, ще остана член на УС и ще помагам с каквото мога. Искам да наблегна на работата си като мениджър, а и през последните две години съм длъжник на семейството си", каза Петков.
Той обясни, че към новите попълнения Божидар Балджийски, Георги Динков, Александър Александров и Иван Коконов ще се присъединят Ахмед Ахмедов и Даниел Пехливанов. 
Всички те излязоха за тренировка. Исмаил Иса бил в Турция, но утре или вдругиден щял да тръгне към лагера на отбора в Трявна. Сенегалецът Мустафа Муса Н'Дайе имал визови проблеми, затова щял да закъснее със седмица. 
По програма футболистите на "Дунав" ще играят серия от контролни мачове -  на 23 юни с "Етър", на 27 юни с "Ботев" /Гълъбово/, на 30 юни с "Витоша" /Бистрица/, на 4 юли с румънски отбор, на 7 юли с "Черноморец" /Балчик/ и на 13 юли в Русе с "Локомотив" /Горна Оряховица/.
Преди началото на тренировката служителката в "Дунав" Мария ливна менче с вода, за да му върви на отбора, а после момчетата бяха захранени с погача и мед. Мартин Ковачев пък счупи бутилка шампанско - като в моряшката традиция, походът на "светлосините" в Първа лига да е безоблачен.