Мъжът, който преби до смърт приятелката си в Айтос, от която има дете, е направил пълни самопризнания, потвърди говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, предаде репортер на БГНЕС.

19-годишната майка на 2-годишно момиченце почина в неделя след побой от 27-годишния мъж, с когото живеели на семейни начала.

БГНЕС припомня, че убийството се случи след запой в ресторант. 27-годишният-Теньо Енчев нямал брак с 19-годишната Ивета, но живеели на семейни начала, имали дете – момченце на 2 години. Младият мъж е криминално проявен, изтърпял присъда в бургаския затвор, в затвора бил и брат му. Във фаталната нощ младите и детето седнали на близък ресторант край дома си. Свидетели на безпричинна агресия станали както пресоналът на ресторанта, така и присъстващи клиенти на съседните маси.

„Обиди, грубо отношение... За сметката се скараха, защото имаше междинен бон от 18.10 лева. След още поръчки той я накара да дойде да вземе цялата сметка. Тя му донесе сметката от сорта на 32 лева и стотинки. Той защо и как така сметката е веднъж 18, а после...”, разказаха очевидци.

„Гледам от прозореца как оня й посяга и тук я шибна и тука се разкърви. Тя се разрева и тръгна към тоалетната и той тръгна след нея. Той и на хлапето посягаше и хлапето удари. Малкият се разрева, те започнаха да се карат, след това тя дойде тук, пушихме по една цигара и видях ръката й синя. И я питах от любопитство защо тук си синя, но тя каза паднах и се ударих. След това видях как той й посяга и я удря, и тук й цепна устната”, разказа служителка на ресторанта. Тя споделя, че Ивета криела насилието, защото обичала бащата на сина си.

Побоят продължил по пътя, както и в дома им. Съседката чула писъците на детето и сигнализирала на полицията. Теньо е арестуван, а младата жена открита в безсъзнание. В 2:40 ч. след полунощ Ивета умира от тежка черепно-мозъчна травма.