Шестокласник се удави в Дунава в района на "Хлебна мая" в събота в късния следобед. Във водата са влезли да се къпят две момчета, но едното е потънало и повече не се показало на повърхността, а другото е успяло да излезе на брега и да повика на помощ родителите. След неуспешното претърсване на водата по крайбрежната ивица в 19 часа е подаден сигнал на тел.112.
На място е изпратен катерът на Гранична полиция, който предприел обход, но до свечеряване тялото на 13-годишното момче не е открито. Вчера сутринта водолази от Горна Оряховица и корабчето на пожарната започнаха да претърсват района. Тялото на детето беше намерено в ранния следобед близо до мястото, където е потънало.
Това е вторият удавник в Дунав от началото на годината край Русе. Преди три месеца в района на плаващия ресторант "Понтона" се удави мъж, който така и не бе открит. 
Междувременно в събота надвечер до Мартен е изплувало тяло на удавник, което обаче е престояло толкова много във водата, че от пръв поглед не може да се установи дали е на мъж, или на жена. Единственото, което се виждало, бил катетър, който подсказвал, че човекът е страдал от карцином и вероятно сам е сложил край на живота си. В Русе обаче няма обявени за издирване болен мъж или жена.