Частен съдебен изпълнител описва имоти на русенската фирма за преработка, производство и търговия с нефтопродукти „Полисан“, съобщи ТВН.
Съдебният изпълнител е бил придружен от внушителна група униформени полицаи. Според достоверни източници, става дума за опис на активите на дружеството заради необслужвани кредити в размер на над 30 млн. лв. към няколко банки. Друг съдебен изпълнител вече е описал производствените мощности, както и имоти на фирмата в Образцов чифлик. Най-вероятно следващата стъпка ще бъде обявяване на дружеството в несъстоятелност.
Както „Утро“ писа, на 5 април лицензите на два данъчни склада на „Полисан“ бяха отнети и прекратени от Агенция „Митници“. Причината е влязло в сила наказателно постановление за санкция от 29 165 лева, наложена от русенската митница на фирмата заради извършено тежко нарушение през 2016 г. Тогава при проверка в офиса на „Полисан“ бяха открити нарушени процедурите по доставка на над 24,5 тона пропан-бутан за отопление, обложени с акцизна ставка от 50 лева. Тъй като фирмата не разполагала с документи, които да позволяват горивото да се обложи с намалена ставка, й е наложена глоба от 29 165 лева, която е двойният размер от дължимия акциз.