Парламентарната група на ГЕРБ е събрала 20 000 лева за рождения ден на премиера Бойко Борисов в сряда, които той ще дари за довършване на новата църква „Св.Пантелеймон“ на Гара Бяла и за джамия в исперихско село. По традиция Борисов сам решава за каква благотворителна кауза да се използват парите, които всяка година депутатите от ГЕРБ събират за личния му празник. След посещение на премиера на Божи гроб тази седмица той е решил да разпредели по 10 000 лева за довършването на православния храм „Свети Пантелеймон“ в Бяла и за джамията. 
Това е второ дарение от ГЕРБ за новата църква в Гара Бяла, след като в края на 2017 година от партията отпуснаха 20 000 лева. Кметът на Бяла Димитър Славов каза, че средствата ще се използват за довършителни работи по храма, който ще бъде открит на 27 юли, когато Българската православна църква чества деня на св. Панталеймон Никомидийски. Така в Бяла ще направят 2 в 1 - освещаване на новата църква и честване на празника. 
Нов православен храм на територията на общината се строи за първи път от 100 години. Строителните дейности вървят усилено, като се изпълняват каменните облицовки на сградата и парковото оформление. Предстои да се монтира иконостасът, както и да се направи цялостното оформление на района на църквата.