Възрастен човек издъхна в района на бившата автобусна спирка „Сияна“ на булевард „България“ на километър от бензиностанция „Еко“ в посока София. 81-годишният мъж бе пометен в 7.45 часа вчера от 26-годишен шофьор от Разград с „Опел Зафира“.
Пенсионерът прескочил мантинелата и тръгнал да пресича с бърза крачка булеварда. Първата кола, пред която се изпречил, успяла да го заобиколи, но младият разградчанин, който в този момент изпреварвал в лявата лента, го блъснал и го убил на място.
Според направената експертиза опелът се е движил с около 90 км/час при ограничение на скоростта в този участък от 50 км/час.
Много хора пресичат тук, за да идат до лозята си над пътя, казаха пред „Утро“ вчера запознати с обстановката в района. Загиналият човек явно също е бързал към местенцето си в отсрещните лозя, дори си е носил торбичка с храна, но за жалост го застигнала трагична участ.
Пресичането на бул „България“ от пешеходци в този участък е абсолютно забранено и по закон може да се ползва само подлезът на двайсетина метра от спирката. Друг въпрос е в какво състояние е подлезът и защо хората го избягват с риск за живота си. Почти всички пешеходни тунели под оживени артерии са потънали в мрак и мръсотии, а някои са и убежища на проститутки.
Това е осмата жертва по пътищата в Русенско от началото на годината и втората на бул.“България“. За сведение за същия период на миналата година убитите в региона бяха седем. Само за изминалите четири дни починалите в пътни инциденти са двама. В неделя 62-годишен мъж изгуби контрола на мощния си мотоциклет в района на Мойсев баир и намери смъртта си в сблъсък с крайпътно дърво.