Преди повече от седмица започна ремонт и подмяна на плочките на тротоара на улица „Борисова“, но преминаването оттам, особено около входа на Медицински център 1 /бившата Втора поликлиника/, е невъзможно, сигнализираха разтревожени граждани. Мястото е силно оживено, има спирка, но точно пред входа на здравното заведение са струпани камари счупени плочки, което възпрепятства достъпа на трудноподвижните хора. Майките с колички също преминават изключително трудно, а гражданите редовно се препъват в разкопания терен. От ремонта най-много са засегнати пациентите на медицинския център, които настояват да се работи по-бързо или по някакъв начин да се осигури достъп до сградата. 
Проверката ни на място показа, че работниците са на мястото си, като вчера по обед подреждаха новите плочки точно зад спирката. Оказа се, че струпването на стари плочки пред медицинския център е следствие на работата на фирмите, които полагат кабелни мрежи, като техен е ангажиментът да ги разчистят. До известна степен те подпират и работата на фирмата, която изпълнява ремонта на тротоара по ул. „Борисова“ - обединение „Сексагинта Приста“, в което влизат шуменската „Автомагистрали Черно море“ и софийската „Пътпроект“, коментираха от управата й.  
От фирмата, ангажирана с полагането на кабели, обещаха до ден да приключат с работата си. Очаква се също до дни пред медицинския център да има нови плочки и гражданите да не изпитват повече затруднения в преминаването. Един участък от около 300-400 квадрата се работи за около седмица, казаха от управата на строителната фирма и допълниха, че графикът върви нормално.
Напълно разбираемо е недоволството на хората, тъй като никой не обича да е разкопано пред дома или офиса му, но всеки ремонт създава временни неудобства, казват от обединение „Сексагинта Приста“, които са приспособили пътечки от над 60 палета пред входовете на сградите.