Загиналите пилоти при авиокатастрофата с военен хеликоптер Ми-17 край Крумово капитан Пламен Пантилеев от Бяла и неговият колега Стоян Неделчев ще бъдат погребани в петък един до друг на централните гробища в Пловдив. Поклонението пред тленните им останки ще започне в 10 часа, а церемонията ще е с всички военни почести. Пилотите ще бъдат изпратени с почетен ескорт и с почетни часови, ще има и военен духов оркестър. Опелото от свещеник няма да е в църква, а на самото гробно място. Бивши и настоящи колеги, приятели и близки на двамата офицери от всички авиобази ще отдадат последна почит, като церемонията вероятно ще продължи около два часа. На нея се очаква да присъстват министърът на отбраната Красимир Каракачанов, ръководството на щаба на Българската армия и на българските Военновъздушни сили. 
Загиналият командир на екипажа капитан Пламен Пантилеев, който е родом от Бяла, днес щеше да навърши 48 години. От години той живее в Пловдив със съпругата и двете си деца. 
Разследването на инцидента ще продължи един месец, като не се изключва и версията за човешка грешка при катастрофата край Пловдив. Това коментира в тв ефир началникът на авиобаза Крумово ген. Димитър Иванов. Другите две хипотези са влияние на външни условия и техническа неизправност, посочи командирът на авиобазата. Още във вторник е иззета черната кутия на летателното средство и информацията от нея тепърва ще се анализира.
Според Иванов големият проблем на авиацията е липсата на достатъчно часове във въздуха. Той призна, че пилотите летят под стандартите, което е буквално убийствено, като обясни, че един час във въздуха с вертолет струва около 7000 лева.    У