- Г-н Даскалов, какво не знаем за това състезание?
- Че за разлика от други години за първи път ще има и отделен старт за купа „Лада“. Освен това пистата в Русе е единствената, на която ще се проведе старт в Свободен клас. Другите маншове ще са в класовете „Туринг“, „Макси“, серия „Енеос“. Както се полага на голямо състезание, между сериите е предвидена шоу програма с дрифт и други забавления за публиката.
- Кои ще са големите звезди на русенската писта?
- Заявките за участие до този момент са 69. Сред имената се открояват Константин Маршавелов и Пламен Камбуров. На старт ще е и младият, много талантлив и прогресиращ пилот на „Русе Кар Моторспорт“ Иван Влъчков. Той стана шампион през миналата година в клас „Туринг“, а вече може да се похвали и с редица международни успехи. Любопитното е, че участие ще вземе и бургаският пилот Стоян Апостолов. А той е на 70 години! Русенските клубове също заявиха свои участници.
- Има ли нещо, което да ви притеснява преди толкова сериозно състезание?
- Винаги има повод за притеснения. Искам например да помоля публиката да спазва всички правила за безопасност. Всички! Те знаят какви са. Повтаряме го всяка година. Нека да паркират автомобилите си така, че да не газят зелените площи. Очаквам европейско поведение от любителите на моторните спортове. В крайна сметка става дума за най-най-голямото според мен спортно събитие на Русе през годината. На футболен мач ще отидат 4000, 5000, 6000 зрители, а ние очакваме около пистата най-малко 30 000. А иначе подготовката на такъв старт е сериозна и отговорна работа. Затова искам да благодаря на всички рекламодатели, които ни помогнаха в организацията на кръга.