Боксьорката на БК „Русе“ Стойка Петрова стана европейска шампионка за жени. Тя стигна до втората си титла на Стария континент след победа вчера във финалния мач на ринга в София срещу представителката на Франция Манчини Делфин. Стойка не остави шансове на съперничката си - 5:0 съдийски гласа в битката за златото на категория до 54 килограма. 
Петрова има в кариерата си още два сребърни медала от европейски първенства и един от световно. Тя е първата българка, участвала в боксов турнир на олимпийски игри /Лондон, 2012 година/.  
Севда Асенова /48 килограма/ загуби финалната си битка срещу рускинята Екатерина Палшева. Севда, еврошампионка от миналата година, отстъпи с 1:4 съдийски гласа.
В активът на състезателките от боксов клуб „Русе“ от този шампионат е и бронзовият медал на Габриела Димитрова. Тя спечели отличието в категория до 51 килограма.
С поредното си силно представяне възпитаничките на треньора Павел Сяров утвърдиха Русе като най-силния център на женския бокс. И има всички изгледи това да се превърне в дългосрочна тенденция. Шампионката Стойка Петрова вече е част и от треньорския екип в клуба и предава своите опит, знания и хъс на младите боксьорки.