Изпълнителният директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков потвърди за интерес на ЦСКА 1948 към капитана на русенския отбор Диян Димов. По-рано Димов призна пред „Утро“, че ръководството на новака във Втора лига е влязло в контакт с него. Капитанът добави още, че тепърва ще решава какво да прави. 
„Доколкото разбрах, предложението е много изгодно за Диян. Истината е, че управата на ЦСКА 1948 постъпи коректно и се свърза после с президента на клуба д-р Симеон Симеонов. Димов има действащ договор с нашия клуб. Ако премине в ЦСКА 1948, ще получим трансферна сума. Не можем да вървим срещу желанието на футболиста. Надявам се, че ако трансферът стане факт, трите страни - „Дунав“, ЦСКА 1948 и самият Димов, ще са доволни“, каза Петков пред „Утро“.
Той добави, че при евентуална раздяла с капитана, ще се действа веднага по привличането на опорен халф.
Ще се търси и вратар. Спортно-техническият щаб вече провел разговори с футболист на този пост от отбор във Втора лига. Въпросният вратар е юноша на „Левски“ /София/.
Централният нападател Исмаил Иса пък дал дума, че ще се яви за първата тренировка на 18 юни. Иса обяснил, че ако до две седмици по-късно не си намери отбор в чужбина, ще остане в „Дунав“.